Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Greijdanus gaat externe vooropleiding ArtEZ Conservatorium aanbieden

24-3-2014 | Het Greijdanus College in Zwolle biedt komend schooljaar in samenwerking met ArtEZ de vooropleiding van het Conservatorium aan. In aanwezigheid van bijna 30 belangstellende leerlingen en ouders is door de directeuren van beide onderwijsinstellingen maandagavond 23 maart het contract getekend.

Het Greijdanus heeft een actieve muziekcultuur. Er is een koor, een jaarlijkse toneelvoorstelling met veel muziek en een big band en waarin leerlingen hun talenten kwijt kunnen. Daarnaast kunnen leerlingen in alle richtingen muziek als eindexamenvak kiezen. Al jaren zijn er leerlingen van Greijdanus Zwolle die doorstromen naar verschillende conservatoria.

Het ArtEZ Conservatorium heeft het Greijdanus gevraagd om binnen de school de externe vooropleiding aan te bieden. Daarmee wordt de drempel richting het Conservatorium verlaagd en hebben leerlingen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op muzikaal gebied.

Tijdens de bijeenkomst afgelopen maandagavond werd niet alleen geïnformeerd, maar ook gemusiceerd, want daar gaat het uiteindelijk om. Van de aanwezige leerlingen kwamen veel enthousiaste reacties die zeker overwegen om aan de vooropleiding deel te nemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button