Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Gratis waterbesparende douchekop, kieren dichten en radiatorfolie voor Zwolse minima

Warm Thuis Zwolle helpt inwoners met een laag inkomen

Zwolle – Heb je een torenhoge energierekening, een tochtig huis en daarnaast een inkomen op het sociaal minimum? Dan kun je vanaf nu hulp krijgen om je huis gratis energiezuiniger te maken. Dat aanvragen gaat via de website Warmthuiszwolle.nl .

Warm Thuis Zwolle

Hulp, materiaal en advies

Onder de naam Warm Thuis Zwolle krijgen inwoners met een laag inkomen gratis hulp en materialen om hun huis energiezuiniger te maken. Dit gebeurt door kleine maatregelen aan te brengen, zoals een waterbesparende douchekop, het dichten van kieren en het aanbrengen van radiatorfolie. Ook krijgen inwoners advies van een energiecoach en gratis hulp van een klusser bij het aanbrengen van de kleine maatregelen. Meestal is dit iemand uit de buurt. De gemeente helpt daarnaast een kleine groep woningeigenaren die het financieel moeilijk heeft. Bij hen worden kosteloos grote maatregelen in de woning aangebracht, zoals gevelisolatie of HR++ glas.

Slecht geïsoleerde woningen eerst

Wethouder Energietransitie Arjan Spaans: “Warm Thuis Zwolle is een prachtig initiatief. Het helpt inwoners echt met het duurzamer maken van hun huis. En dat is financieel aantrekkelijk, want voor energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Het kan dus behoorlijk schelen in de energielasten, juist ook voor de lange termijn.”

Wethouder kansengelijkheid Michiel van Willigen: “Steeds meer inwoners hebben te maken met stijgende (energie)prijzen en kunnen daardoor moeilijker rondkomen. Met een beter geïsoleerd huis valt behoorlijk wat te besparen op de energiekosten. Warm Thuis Zwolle pakt hiermee energiearmoede aan bij de bron.”

Hoe werkt het?

Vanaf 17 oktober kunnen inwoners via warmthuiszwolle.nl kijken of ze in aanmerking komen voor gratis hulp en zich aanmelden. Inwoners krijgen ook informatie via de huis-aan-huiskrant en organisaties in de wijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button