Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gratis pop-up museum Zwolle jaren ’50 en ’60 aan Thorbeckegracht

Zwolle – Er komt een tijdelijk pop-up museum aan de Thorbeckegracht nummer 19. In het museum kunnen bezoekers 3 weken lang herinneringen ophalen bij foto’s van Zwolle uit de jaren 50 en 60.
De officiële opening is aanstaande zondag tijdens het cultureel festival Zwolle Unlimited.

Het gaat om de foto-expositie ‘Dit is onze stad! Zwolle in de jaren ’50 en ’60’. Deze expositie was vorig jaar al eens te zien in het Stedelijk Museum Zwolle. Tijdens de opening op 5 juni zal een selectie van deze foto’s gepresenteerd worden op het cultureel festival Zwolle Unlimited, daarna zal de expo toegankelijk zijn voor publiek t/m 24 juni. Onder het mom ‘Beleef vroeger jaren opnieuw aan de Thorbeckegracht nummer 19!’, wordt de bezoeker ondergedompeld in de huiselijke periode in de jaren ’50 tot de wederopbouw en bromnozems in de jaren ’60.

Het pop-up museum is een samenwerking tussen Zwolle Unlimited, het Historisch Centrum Overijssel en 19 het atelier architecten. Het pop-up museum wordt geopend op zondag 5 juni om 11 uur en zal daarna te zien zijn op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur bij 19 het atelier architecten t/m 24 juni aanstaande. Toegang tot de expositie is geheel gratis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button