Kunst & CultuurMagazineNieuws uit Zwolle

Gratis concert Langste Nacht van 2015 – Voor wie Klassiek nog niet zo goed kent

De Langste Nacht van 2015

22 december is de kortste dag van 2015, dat maakt 21 december dus gelijk de langste nacht. Dat moet gevierd! En daarom organiseren de Partij Voor Cultuur, De Nachtburgemeester van Zwolle en Stretto Guitar Duo een feestje voor liefhebbers van klassieke muziek. Maar ook voor mensen die klassieke stukken nog niet zo goed kennen. Gratis! En dat op een maandagavond…. Maar wel op de eerste dag van de kerstvakantie! Dus dinsdag kun je gewoon uitslapen.

Klassiek Saai?

Gitaarduo Stretto bestaat uit Tom Edskes en Sjors Holleboom, beiden klassiek-gitarist. Naast de stukken die ze spelen (van Mozart, Beethoven & Bach tot hedendaags) vertellen ze toegankelijke verhalen waar je in wordt meegezogen. In ongeveer anderhalf uur laten ze je alle hoeken van de bovenetage van Stadscafé Blij Zwolle zien! De bar is trouwens gewoon open tijdens het concert, de sfeer is ongedwongen.

Dichters en een vocalist

Speciaal voor deze gelegenheid hebben De Stadsdichter van Zwolle (Marieke van Bolderen) en Zwolse dichter Jelle de Boer teksten geschreven. De teksten, gecombineerd met een muzikale compositie van Edskes, zullen worden vertolkt door Klaske Bos.

De avond is vrij toegankelijk.

Wanneer: 21 december Tijd: 22:30 Locatie: 1e verdieping Stadscafé Blij

 

Facebook evenement

Gerelateerde artikelen

Back to top button