112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Granaatinslagen duidelijk zichtbaar; mobiele Crime Scene Unit weer vertrokken

Zwolle – Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Het gaat om twee handgranaten die zijn ontploft. Dit is vanavond bevestigd door waarnemend districtschef Wim Kanis.

De hele dag heeft de politie en de forensische recherche onderzoek gedaan in de omgeving. Hiervoor werd een mobiele Crime Scene Unit ingezet.  Inmiddels is deze (mobiele PD-unit}, weer vertrokken en zijn de zwarte hekken opgeruimd.

De schade door de granaatinslagen is duidelijk zichtbaar. Zo liep de getroffen witte auto schade op aan de carrosserie en waren twee banden lek. Na het wegslepen van de auto werd ook de impact van de granaatinslag op het wegdek zichtbaar. Enkele klinkers lagen los in het wegdek. Waarschijnlijk zijn er een aantal klinkers meegenomen door de politie voor onderzoek.

De muur van de garage, die zich bevond achter de geparkeerde witte auto, is doorzeefd met granaatinslagen.

Schuin tegenover de plek waar de auto geparkeerd stond is er schade aan een woning. Het gaat om het ouderlijk huis van de eigenaar van café Bruut. Bij de voordeur van deze woning ligt veel glas. Dit is afkomstig van een  slaapkamerraam dat door de explosie is gebroken. Ook lijkt een betonnen paal links van de deur beschadigd te zijn door granaatinslag.

Dinsdagavond om half 9 schenkt AVRO TROS in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Back to top button