112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegioVoorpagina

Graffitispuiters ‘Niet Te Pakken’ eindelijk gepakt

Zwolle – Drie jongeren van 19 jaar uit Zwolle, Wezep en Hattem zijn door de politie opgepakt voor vernielingen in de gemeenten Zwolle, Hattem en Oldebroek.

Afgelopen zomer ontving de politie meerdere meldingen en aangiftes van vergelijkbare vernielingen binnen de drie gemeenten. Muren, speeltuintjes, stroomkastjes en allerlei andere gebouwen werden beklad met graffiti. In de bekladdingen kwamen telkens de teksten ‘NTP’, ‘FLOW’, ‘MEIS’ en ‘VO’ voor.

NTP: niet te pakken

Een 19-jarige man uit Wezep kwam als eerste verdachte in beeld bij de politie. Daarna kon een 19-jarige man uit Zwolle en een 19-jarige vrouw uit Hattem worden aangehouden. Het trio bekende verantwoordelijk te zijn voor het leeuwendeel van deze teksten. Ook vertelden ze dat NTP een opmerkelijke betekenis had, namelijk ‘Niet Te Pakken’. “Dat bleek dus niet het geval te zijn,” grapte politie Heerde-Hattem op Facebook.

De schade door alle vernielingen waar het drietal van wordt verdacht loopt in de duizenden euro.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button