Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Graffiti spuiters achter het station voor levendige spoorzone

Vanmiddag hebben twee studenten van het Cibap college een workshop Graffiti gegeven achter het station Zwolle. Deze vorm van Urban Art moet het gebied levendiger maken.

Urban Art maar geen Graffiti vandalisme

Het ging niet helemaal zoals gepland. De muur waarop zou worden gespoten was compleet verijzelt. En zomaar op een willekeurige andere muur spuiten zou de Urban Art veranderen in Graffiti vandalisme. Daarom werd er gekozen voor een tijdelijke vorm op papier. De lol was er bij de volgers van de workshop niet minder om. Naast een eigen zogenaamde ’tag’ (handtekening) mochten ze de skyline van Zwolle spuiten.

Ruimtelijke kwaliteit

Het project Spoorzone houdt zich bezig met de inrichting en de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. Reizigers, omwonenden van het spoor en inwoners willen een veilig en levendig gebied. Het is niet alleen een overstapplaats maar ook een plek waar je soms langere tijd verblijft. Dan wil je wat te doen hebben of wat beleven. Urban Art kan bijdragen aan een prettige leefomgeving.

 

Twee studenten animatie van het Cibap geven een workshop Graffiti achter het station in Zwolle
Twee studenten animatie van het Cibap geven een workshop Graffiti achter het station in Zwolle
Student van het Cibap en Directeur van het Oversticht De heer ir. A. Buijs leggen het sjabloon met de skyline van Zwolle klaar
Student van het Cibap en Directeur van het Oversticht De heer ir. A. Buijs leggen het sjabloon met de skyline van Zwolle klaar. Van Museum de Fundatie tot en met de Hanzeboog lagen klaar om ondergedompeld te worden in graffiti.
24214046445_ef17e7f180_z
Wethouder Jeugd Ed Danker plaatst zijn ‘signature’ alvast even op het kunstwerk.

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button