Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum wint oefenduel van HZVV

Zwolle – Berkum 1 heeft het oefenduel tegen HZVV met 2-0 gewonnen, maar aan het spel was het niet te zien dat het hier om een ontmoeting tussen de beide koplopers van de 1e Klassen D en E ging. Berkum was de hele wedstrijd dominant maar sprong zowel voor als na rust véél te slordig met de kansen om.

Snelle voorsprong

Het duel was nauwelijks een minuut oud toen Berkum al op voorsprong kwam. Met een snelle combinatie werd de HZVV-verdediging uit elkaar gespeeld en Youp Kok stond vervolgens op de goede plek om, redelijk eenvoudig, de 1-0 binnen te tikken. De thuisclub bleef kansen creëren, maar slaagde er niet in om die te verzilveren. Dat de voorsprong na ruim een half uur toch werd uitgebouwd dankten de Zwollenaren aan de verder sterk keepende HZVV-doelman Hidde Streutker. De Drentse sluitpost trachtte een bal weg te rammen maar schoot daarbij tegen Youp Kok op en via het lichaam van de Berkum-spits caramboleerde de bal in het HZVV-doel: 2-0. Het weerwerk van HZVV bleef vóór rust beperkt tot één goede kans voor spits Frank Strijker, maar hij schoot van vlak voor de Zwolse doellijn hoog over.

Prima reddingen

In het tweede bedrijf deelde Berkum opnieuw de lakens uit, maar alleen al in de eerste vijf minuten na de hervatting bleven er liefst drie flinke mogelijkheden onbenut. HZVV-keeper Streutker onderscheidde zich met prima reddingen op schoten van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen en later voorkwam hij met een uitstekende reflex een zeker lijkend doelpunt van Ricardo Kuijer. HZVV kwam tegen het slot wat meer opzetten, maar bracht Berkum-doelman Dominic van Hoof niet of nauwelijks in gevaar. De beste mogelijkheid voor de bezoekers was nog voor Sander van Dijk maar de invaller knalde in de voorlaatste minuut voor een leeg doel over.

Daardoor bleef het bij 2-0 in deze vriendschappelijke wedstrijd, waarin bij zowel Berkum als HZVV een aantal basisspelers ontbrak en beide trainers volop gebruik maakten van de gelegenheid om te wisselen. Over een week volgt voor beide teams de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Berkum speelt dan, als de winterse omstandigheden het toelaten, thuis tegen Vroomshoopse Boys en de Zwollenaren weten nu dat ze dan heel wat efficiënter met de kansen om moeten gaan.