Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

AZ te sterk voor PEC Zwolle in eerste oefenduel

Zwolle – PEC Zwolle is de voorbereiding begonnen met een 3-1 nederlaag op bezoek bij AZ. In het Noord-Hollandse Dirkshorn gaf trainer/coach Dick Schreuder 24 spelers speelminuten. Chardi Landu scoorde voor de Zwollenaren.

Bij PEC Zwolle verschenen onder anderen Bram van Polen, Eliano Reijnders en Tristan van Gilst aan de aftrap. Mees de Wit, vorig seizoen nog in Zwolle spelend, kreeg een basisplaats bij AZ.

Twee goals

Na wat speldenprikjes over en weer was het AZ dat in de tiende minuut de voorsprong pakte. Na een slordigheid achterin bij Zwolle pikte Myron van Brederode de bal op. Die gaf Yusuf Barasi een niet te missen kans: 1-0. PEC Zwolle probeerde daarna snel de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet. Al kreeg Sai van Wermeskerken met een volley daar wel een perfecte kans voor. Na een snelle combinatie tussen de twee Younes Taha en Jordy Tutuarima, stuitte de back op de rug van een tegenstander. AZ kwam halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong toen Mayckel Lahdo daartoe de mogelijkheid kreeg. Toch bleef het dappere PEC Zwolle op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en die had een minuut voor rust moeten vallen. Nadat eerst Van Gilst een kans onbenut liet, kreeg nu Gervane Kastaneer de bal aangespeeld van Taha. Hobie Verhulst had echter een hele knappe redding in huis en voorkwam een zekere treffer.

Landu

Na rust elf nieuwe namen aan beide kanten. AZ speelde met een zeer sterk elftal en dat was op het veld goed te zien. Na een kleine tien minuten was het Vangelis Pavlidis die Jasper Schendelaar het nakijken gaf. Diezelfde Schendelaar had tien minuten later een hele goed reflex op een schot van Jens Odgaard. Daarmee voorkwam de doelman een vierde treffer van de bezoekers. Datzelfde deed aan de overkant Peter Vindahl Jensen op een inzet van Gabi Caschili. Het bleek een waarschuwingsschot want nog geen minuut later rondde Chardi Landu bekwaam af en zorgde daarmee voor de eerste Zwolse treffer van de middag. Daarna kwam Zwolle, ondanks dat AZ op papier een zeer sterke formatie had, steeds beter voor de dag. Via Gabi Caschili kreeg het vier minuten voor tijd zelfs nog dé kans op de 3-2, maar uit de draai ging de bal tegen de paal.

Woensdag aanstaande, 6 juli, speelt PEC Zwolle de volgende oefenwedstrijd. Om 19.30 uur is VV Katwijk in Katwijk de tegenstander.

Opstelling AZ eerste helft: Verhulst, D. De Wit, Barasi, Dekker, Lahdo, Reijnders, Beukema, De Jong, Van Brederode, M. De Wit en Schouten.

Opstelling AZ tweede helft: Vindahl, Witry, Hatzidiakos, Koopmeiners, Kerkez (86’ M. De Wit) Midtsjø, Buurmeester, Odgaard, Griffith, Pavlidis en Duin.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft: Lamprou, Van Polen, Van Hintum, Van Gilst, Kastaneer, Tutuarima, Taha, Reijnders, Kaporos, Van Wermeskerken en Koelewijn.

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Schendelaar, Caschili, Van den Berg, Reemnet (74’ Wassenaar), Van den Belt, Chirino, Vermaning, Beelen, Mbinga (74’ Olde Weghuis), Landu en Gangstad.

10’ Barasi 1-0