KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Bekertoernooi zit erop voor PEC Zwolle na nederlaag bij AFC

Zwolle – Het bekertoernooi zit er voor PEC Zwolle op. Op bezoek bij AFC heeft PEC lang tijd de controle en het betere van het spel, maar scoren lukt niet. Vlak voor tijd doen de Amsterdammers dat wel: 1-0.

Op bezoek bij AFC in Amsterdam-Zuid begon PEC Zwolle met Mike Hauptmeijer tussen de palen. Hij zag dat de thuisploeg na acht minuten met een kopbal gevaar stichtten. Die ging echter over het doel. Zelf had PEC in die eerste helft het meeste balbezit en zocht het geduldig naar een opening. Younes Namli vond halverwege de eerste helft Eliano Reijnders met een listig balletje. Zijn poging ging maar net voorlangs het doel van AFC-doelman Van Zetten. De keeper stond op de goede plek om pogingen van Davy van den Berg onschadelijk te maken.

Vroege wissels

Misschien wel het dichtst bij een doelpunt kwam Ody Velanas in de blessuretijd van de eerste helft. Keeper Van Zetten liet de bal los bij een voorzet vanaf de zijkant. Velanas kon de bal langs de keeper krijgen, maar die ging naast het doel. Op dat moment moesten Lennart Czyborra en Lennart Thy al vanaf de zijkant toekijken. Nico Serrano en Damian van der Haar verving de twee Duitsers.

Kansen meteen na rust

Begin tweede helft drong PEC nog meer aan en ging het tempo omhoog. Vooral Van den Berg besloot het Amsterdamse doel eens flink onder vuur te nemen. Keeper Van Zetten kon steeds redding brengen, maar liet daarbij wel steeds de bal los. Jammer genoeg was er in die gevallen geen Zwollenaar in de buurt om de bal binnen te schieten. Een kwartier voor tijd leek het mis te gaan, toen invaller Raily Ignacio de bal binnenschoot, maar het was volgens de arbitrage buitenspel. Daarna moest Hauptmeijer een vrije trap van Tim Linthorst uit het doel ranselen. Vlak voor tijd ging het alsnog mis, toen invaller Wessel Been uit een hoekschop raak kopte: 1-0.

Na die treffer gooide PEC alles in de strijd om nog een verlenging af te dwingen. Tolis Vellios was nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal was te zacht. Hetzelfde gold voor een omhaal in blessuretijd.

Zondag speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd. In het MAC3PARK stadion is om 14:30 uur Fortuna Sittard de tegenstander.

AFC – PEC Zwolle 1-0 (0-0).

Toeschouwers: 2.000

Scheidsrechter: Rozendal

Gele kaarten: Claver (AFC)

AFC: Van Zetten, Curiel, Markiet, Dalian Maatsen, Claver, Benninga (86. Been), Hoek, Jesse (66. Owobowaie), De Mooij (37. Van der Greft), Linthorst, Siali (66. Ignacio)

PEC Zwolle: Hauptmeijer, Reijnders (82. Mac Nulty), Kersten, Van Polen, Czyborra (38. Van der Haar), Buurmeester, Van den Berg, Thy (38. Serrano), Namli, Vellios, Velanas (82. Huiberts)