HandbalNieuws uit ZwolleSport

Heren Travelbags snoepen puntje van koploper af

Zwolle – Zondag stond het duel tussen koploper HV Havana tegen middenmoter Travelbags/HV Zwolle op het programma. Allereerst was het erg vroeg voor de heren van Travelbags/HV Zwolle. Voor de meesten ging de wekker al rond zeven uur. Daarnaast zou vandaag een zware wedstrijd worden tegen deze nummer één uit de competitie.

Uiteraard waren de heren nog geen één wedstrijd in gegaan zonder te geloven dit te kunnen winnen en dus ook deze dag niet. De Zwollenaren heeft deze tegenstander vorige seizoen al eens verslagen en dit seizoen eindigde het in Zwolle met een nipte overwinning voor HV Havanna. De heren uit Zwolle zijn de kleedkamer uitgekomen met een missie: Zoveel mogelijk van de trainingen laten terugkomen in de wedstrijd, vechten voor elke bal en zoveel mogelijk kansen benutten.

Ze waren zeer sterk de wedstrijd ingegaan met een strakke verdediging en ook keeper Dennis Borst had een aantal zeer mooie reddingen. Daarnaast, door perfect uitgespeelde kansen te benutten, bracht dat de heren van HV Zwolle naar een voorsprong van 2-7. Een droomstart tegen de nummer 1 uit de competitie.

Toch liet HV Havanna als snel zien waarom zij bijna alles winnen. Met wat wissels in de aanval en makkelijk scorende opbouwers, kwamen zij al snel terug naar een gelijke stand. Waar HV Zwolle daarna weer een antwoord op had, kwamen de heren van HV Havanna toch weer steeds terug. De eerste helft resulteerde uiteindelijk in een 11-11 gelijkstand.

Tijdens de rust werd vooral benadrukt dat de heren, net als in het begin van de eerste helft, terug moesten naar het eigen spel. Dit lukte en na een kleine 10 minuten was de score weer opgelopen naar een verschil van 4 punten in het voordeel van Travelbags/HV Zwolle. Helaas lukt het maar niet om deze vorm een volle helft vast te houden en wederom wist HV Havanna hier steeds goed van te profiteren.

Door de zwakkere momenten in de wedstrijd, werd het hierdoor de laatste 10 minuten onnodig erg spannend. Met een verschil van 3 punten in het voordeel van HV Zwolle, een verschil wat steeds kleinere werd richting het einde van de wedstrijd, wisten de heren van HV Zwolle de voorsprong helaas niet vast te houden. Met een aantal gemiste kansen op cruciale momenten, wist HV Havanna terug te komen naar een gelijkspel.

Een gelijkspel van 23-23 wat tevens ook de eindstand werd en ondanks de laatste 10 minuten een uitslag waar de heren van HV Zwolle toch trots op mag zijn. Er is immers een puntje afgesnoept van de koploper! Dat betekende ook dat er stuivertje gewisseld werd met achtervolger The Flyers uit Wijchen (Red., deze laatste wist dit weekend te winnen en neemt koppositie over van Havana met 1 punt verschil).

Volgende week zondag mogen de heren in eigen huis aantreden tegen de heren van Blauw Wit uit Ruurlo. Om 11:35 uur zal het fluitsignaal klinken in Sporthal Zwolle Zuid. Graag tot dan!