Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Goed gevulde evenementenkalender 2022

Zwolle – Zwolle is een vitale en veerkrachtige stad. Dat blijkt uit de samenstelling van de evenementenkalender, die deze week door het college van B&W is vastgesteld. De kalender is voor 2022 goed gevuld met een grote diversiteit aan evenementen. Het college is erg blij dat, na de coronajaren 2020 en 2021, volgend jaar in de stad weer tal van mooie en aantrekkelijke evenementen zullen plaatsvinden. Het belooft een jaar volop cultuur, amusement, ontspanning en verstrooiing te worden voor alle inwoners in de stad.

Mooie mix voor jong en oud

Er is een goede mix van sport (Halve marathon, Ster van Zwolle, Omloop van de IJsseldelta en diverse hardloopevenementen), cultuur (Bevrijdingsfestival, Stadsfestival, Zwolle Unlimited, PROTO, Kattegat festival), food (Wijnfestijn, Lepeltje Lepeltje, Boerenmarkt) en “Zwolse” feesten (onder andere Straatfestival, Stadshagenfestival). We zijn blij dat het aanbod voor de jeugdige doelgroep in stand blijft en wordt uitgebreid met Into the summer bij de Wijthmenerplas. Daarnaast zijn er allerlei lokale initiatieven zoals de Samenloop voor Hoop, Night Skate en Muziek aan het Plein.

Extra financiële middelen

Bij een groeiende stad als Zwolle hoort een voor alle inwoners en bezoekers interessant aanbod van evenementen. Zwolle heeft dus al een mooie evenementenagenda, maar deze kan versterkt en uitgebreid worden. Daarom komt er wat het college van B&W betreft de komende jaren extra financiële ruimte voor zowel bestaande als nieuwe initiatieven. Extra aandacht krijgen evenementen voor jongeren en evenementen met een nationale uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button