Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Giel Beelen zet interview Windesheim even ‘on hold’ voor bieding veilingsite

Zwolle – Giel Beelen was dinsdagmiddag te gast in het programma Uitgelicht, het interviewprogramma van de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim. De bekende radio-dj, die vorig jaar de overstap maakte van 3FM naar Veronica, werd in het X-T gebouw op de campus een uur lang geïnterviewd door twee studenten. Het interview ging over de journalistieke carrière van Giel.

De middag werd afgetrapt met een korte video. Een aaneenschakeling van opmerkelijke momenten uit de carrière van de bekende DJ. Het maakte Giel direct enthousiast.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Giel Beelen bij Uitgelicht op Hogeschool Windesheim – © Nienke van der Zalm

‘Het was gewoon niet goed’

De studenten journalistiek luisterden aandachtig naar het repliek van Beelen op de kritische vragen.  Bijvoorbeeld  over een voorval in  2015. De boyband MainStreet trad live op in de studio van Giel. De jongens zongen echter zó vals, dat Beelen hun optreden halverwege afkapte met de rake woorden. “Ik ga nu echt ingrijpen. Het was gewoon niet goed, jongens.”. Tegenover de studenten journalistiek verklaarde Giel vandaag zijn ingrijpen: “Het was gewoon niet goed. Dan heb je het recht om het optreden te onderbreken”.  Een goede les voor de studenten die later ook de regie en kwaliteit van een uitzending moeten bewaken.

Veilingsite

Dat Giel wel van een beetje onderbreking houdt bleek ook tijdens het interview zelf. Tot twee keer toe ging het gesprek ‘on hold’ voor een bod op een veilingsite. Tot grote hilariteit van het publiek. Giel had zijn zinnen gezet op een nieuwe microfoon en dat moest nu even gebeuren.

Vliegende Vrienden

Beelen houdt kennelijk van de snelle acties. Ook dit interview voor uitgelicht was zo geregeld: “Ik zag een meisje tijdens de Vliegende Vrienden van Amstel. Zij had een helikopter prijs gewonnen, was heel bijdehand en stapte op me af. En nog geen 20 seconden later had ik een mailtje in mijn mailbox. ‘Zoals je hebt beloofd kom je langs.’ Dus toen kon ik ook niet meer terug.”

Het was weer een geslaagde uitzending waarbij na afloop  een aantal studenten nog snel met Beelen op de foto ging. Om bij te schrijven in de boeken!  Eerdere gasten bij Uitgelicht waren  Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk en Jonny de Mol.

Giel Beelen bij Uitgelicht op Hogeschool Windesheim – © Nienke van der Zalm

Gerelateerde artikelen

Back to top button