CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD stopt met testen en vaccineren in IJsselhallen

Zwolse test- en vaccinatielocatie verhuizen naar Marslanden

Zwolle – GGD IJsselland stopt in september met testen en vaccineren in de Zwolse IJsselhallen. De teststraten en priklijnen verhuizen naar een bedrijfspand aan de Paxtonstraat op bedrijventerrein Marslanden.

GGD IJsselland

“Hier starten we op dinsdag 21 september met testen en op zaterdag 25 september met vaccineren”, aldus strategisch manager Margreet Algera GGD IJsselland. De IJsselhallen blijven tot maandag 20 september 12.00 uur open voor testen en tot en met vrijdag 24 september voor vaccineren.

Het huurcontract met de IJsselhallen loopt in september af Margreet Algera, GGD IJselland

Opening snelteststraat GGD in de IJsselhallen, midden Margreet Algera

Nieuwe locatie

“Het huurcontract met de IJsselhallen loopt in september af”, deelt Algera mee. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het pand aan de Paxtonstraat bleek te huur te zijn. Het is groot genoeg voor een inrichting met zowel teststraten als priklijnen, wat in de IJsselhallen goed is bevallen.” De nieuwe locatie is bovendien goed bereikbaar per auto en fiets. “En tegenover het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen waarop je gratis kunt parkeren.”

Veel vaccinaties 

In de IJsselhallen zijn inmiddels meer dan 255.000 coronaprikken gezet en bijna 124.000 coronatesten afgenomen. Het percentage Nederlanders dat volledig tegen corona is gevaccineerd stijgt de komende maanden naar verwachting nog verder. Margreet Algera: “Dit goede nieuws houdt in dat minder mensen een prikafspraak gaan maken. We spelen daar als GGD IJsselland op in door enkele locaties te sluiten en de vaccinatiecapaciteit op andere te verminderen.”

Minder priklijnen en teststraten

In Zwolle wordt zowel de prik- als testcapaciteit verminderd. “De Paxtonstraat telt straks minder priklijnen en teststraten dan we nu in de IJsselhallen hebben”, deelt Algera mee. “We haken daarmee in op de dalende vraag naar vaccinaties en/of de capaciteit voor testen die we in het najaar maximaal nodig denken te hebben.”

De IJsselhallen blijven tot maandag 20 september 12.00 uur open voor testen en tot en met vrijdag 24 september voor vaccineren.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren