CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

GGD start met 266 vaccinaties per dag in IJsselhallen

Zwolle – GGD IJsselland is volop bezig met de voorbereidingen voor de vaccinaties van zorgmedewerkers van verpleeghuizen op 18 januari. In de vaccinatielocatie in de IJsselhallen worden hiervoor vanaf volgende week negen priklijnen ingericht. Hiermee speelt de GGD alvast in op de toekomstige vaccinatie-aantallen.

266 vaccinaties per dag

‘In eerste instantie zijn slechts drie lijnen nodig voor de 266 vaccinaties die we per dag mogen geven. Daar is een landelijke verdeelsleutel voor vastgesteld’, zegt Margreet Algera, strategisch manager. Het geven van de prik, de administratie en het beantwoorden van vragen is naar verwachting in vijf minuten klaar. Ook krijgt elke gevaccineerde persoon een vaccinatiebewijs mee.

Openingstijden

‘We geven de vaccinaties zeven dagen per week, acht uur per dag, en willen daarbij tegemoet komen aan de werktijden van de zorgmedewerkers. Daarom bieden we op woensdag en donderdag de mogelijkheid om je ook na werktijd te kunnen laten prikken. We zijn dan van ’s middags twaalf uur tot ’s avonds acht uur open.’ De andere dagen zijn de openingstijden van 9.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 4 januari ontvangen zorgmedewerkers een uitnodigingsbrief van hun werkgever. Zij maken een afspraak via het landelijke callcenter en krijgen van die medewerker de tijdstippen te horen waarop er plek is.

Zorgmedewerkers verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep.  Zij komen in aanmerking voor inenting met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Na de medewerkers van verpleeghuizen volgen de medewerkers uit de gehandicaptenzorg en thuiszorg. Ook zij krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer aangeboden.

 

Info over coronavaccinatie GGD IJsselland over vaccinatie

Bezoek aan de priklocatie

Voor een veilig en vlot bezoek aan de priklocatie is het belangrijk om:

  • een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • kleding te dragen waarbij je je bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken.
  • de afspraakbevestiging, een identificatiebewijs en de uitnodigingsbrief mee te nemen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button