CoronavirusNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

GGD IJsselland biedt huisartsen ruimte in de IJsselhallen voor coronaprik

Zwolle – Vier huisartsenpraktijken in Zwolle geven de coronaprik in de IJsselhallen. GGD IJsselland biedt ruimte aan de huisartsen om hun eigen doelgroepen te vaccineren. Mensen die gevaccineerd moeten worden, krijgen een bericht van hun huisarts.

De huisartsen vaccineren mensen die tussen 1956 en 1960 geboren zijn. Sebastiaan van Buren, projectleider Vaccinaties: “We kregen het verzoek van de huisartsen of we hierin konden samenwerken. Dat doen we graag, want we streven tenslotte hetzelfde doel na: iedereen zo snel mogelijk vaccineren. Onze locaties zijn ingericht en beschikken over alle faciliteiten, zoals een ruimte voor de 15 minuten wachttijd na de vaccinatie. Binnen in de locatie is de route voor de huisartsen gescheiden van de route voor de GGD. Huisartsen hebben bijvoorbeeld een eigen triagebalie en beschikken ook over een eigen prepareerruimte.”

In Deventer, Kampen en Bathmen wordt ook ruimte vrij gemaakt voor huisartsenpraktijken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button