Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD IJsselland test zorgmedewerkers op GGD-locatie

Zwolle – GGD IJsselland start met het op verzoek van zorgorganisaties en huisartspraktijken testen van hun zorgmedewerkers (werkzaam in de regio IJsselland) op het coronavirus. Doel is dat zoveel mogelijk medewerkers in de zorg kunnen (blijven) werken. Met ingang van 1 april is op het terrein van GGD IJsselland hiervoor een speciale testtent beschikbaar. Het gaat om mensen die een cruciaal beroep in de zorg hebben buiten het ziekenhuis en voor wie het belangrijk is te weten of zij hun werk kunnen blijven doen.

GGD-medewerkers doen de bemonsteringen op een centraal punt, wat ze natuurlijk ook bij veel mensen thuis hebben gedaan de afgelopen periode. Door dit op de hooflocatie van GGD IJsselland te organiseren scheelt dat in het testen veel tijd: zorgmedewerkers komen naar de GGD toe waardoor het testteam efficiënter kan werken. De medewerkers trekken minder vaak nieuwe beschermende kleding aan en ze hoeven niet door de hele regio IJsselland te rijden.

Welke zorgverleners kunnen worden getest?
De testen zijn bestemd voor zorgmedewerkers die:
duidelijk aan corona gerelateerde klachten hebben
en van cruciaal belang zijn voor de zorg aan lichamelijk kwetsbare en oudere personen buiten ziekenhuizen.
werkzaam zijn in de regio IJsselland. Dus in een van de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwarterwaterland of Zwolle.
Denk aan huisartsen, thuiszorg of instellingen voor verzorging of verpleging van ouderen. Per organisatie of praktijk is er een contactpersoon (arts) die beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor een test. Deze contactpersoon meldt de te testen persoon vervolgens aan via een webformulier op onze website.

Besluit door het ROAZ
Het besluit tot deze aanpak is genomen door het ROAZ (Regionaal Orgaan Acute Zorgketen) in Oost-Nederland. Doel is de noodzakelijke zorg voor kwetsbare mensen in de lucht te houden. Ziekenhuizen testen hun mensen zelf maar ook in andere zorgorganisaties is de inzet van zorgmedewerkers van groot belang.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button