CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD IJsselland heeft extra Pfizer vaccins gekregen en roept jongeren op om afspraak te maken

Zwolle – Vanaf woensdag 7 juli kan de GGD in de regio IJsselland extra veel mensen vaccineren met BioNTech/Pfizer. Met het oog op de vroege vakantieperiode in de regio Noord heeft de GGD meer vaccins kunnen krijgen. Deze vaccins verdelen ze over de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle.

De GGD roept mensen op om te vaccineren: “Ben je nog niet tegen corona gevaccineerd? En ga je bijvoorbeeld binnenkort op vakantie? Maak dan zo snel mogelijk je prikafspraken. Zodat je in elk geval met één prik tegen het coronavirus op vakantie kunt gaan. De andere prik krijg je dan voor je weer aan het werk of naar school gaat.”

Je afspraak maak je online of door te bellen

Mensen kunnen de prikafspraak online met  DigiD maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. “Lukt het niet om online de prikken om je vakantie heen te plannen? Maak dan je afspraak telefonisch en bel met 0800 – 7070 (zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur). Je hebt hiervoor je BSN (burgerservicenummer) nodig. De telefonist denkt dan met je mee.”, aldus de GGD.

Stafarts Jeugdgezondheidszorg en vaccineren Margot Baardse over jongeren en vaccineren: “Hoe eerder je je eerste vaccinatie krijgt, des te kleiner is het risico dat je met corona besmet raakt en ziek wordt. Bovendien bescherm je op deze manier niet alleen jezelf maar ook vrienden, familieleden en andere mensen die je ontmoet.”

Tijd tussen twee vaccinaties

Er melden zich veel jongeren aan voor een coronavaccinatie. De afsprakenslots lopen snel vol. Daarom is de GGD IJsselland blij dat ze meer Pfizer-vaccins konden krijgen, ook voor jongeren, zodat ze gewoon op vakantie kunnen. Baardse: “Om jongeren te helpen mag de afsprakenlijn van het RIVM iets meer of minder tijd plannen tussen de twee coronavaccinaties in. Zo kunnen zoveel mogelijk jongeren beschermd van de zomer genieten.”

De leeftijdsgroep 12 tot 17 jaar kan alleen een afspraak maken voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer. Ben je ouder? Dan kun je natuurlijk ook je vaccinatieafspraken maken. Je kunt je afspraken niet maken via GGD IJsselland of een andere regionale GGD. Dit kan alleen via de landelijke kanalen. Heb je vragen over coronavaccinaties en reizen? Kijk dan eens op www.wijsopreis.nl of www.coronacheck.nl.Je vindt ook meer informatie op de coronavaccinatiepagina van GGD IJsselland.

Identificatie en jongeren

Jongeren van 14 jaar en ouder zijn verplicht een identificatiebewijs mee te brengen. Ben je jonger dan 14? Zorg dan dat je je bsn-nummer (burgerservicenummer) bij je hebt. Wil je graag dat je vader of moeder meegaat? Dat mag maar het hoeft niet.

Geen extra tijdslots in Dalfsen en Kampen

De extra vaccins BioNTech/Pfizer zijn niet beschikbaar voor de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen. Reden is de sluiting van deze twee locaties in augustus waardoor je daar niet meer terecht kunt voor twee vaccinaties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button