Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

GGD en daklozen vissen in de Zwolse stadsgracht

Zwolle – De GGD IIsselland heeft dit jaar gekozen voor een originele teamdag. In samenwerking met stichting Present Zwolle werden er vijf projecten georganiseerd. Eén van de activiteiten was het vissen met lokale daklozen.

Zwolle Actief houdt zich dagelijks bezig met het activeren van dak- en thuislozen. Zodoende ontstond het idee samen met stichting Present, de Herberg en de RIBW om een viswedstrijd te organiseren. De visakten en hengels werden verzorgd door HSV ‘de Hengelsport’ Zwolle en Dierenspeciaalzaak Zunnebeld. Elk teamlid van de GGD werd verbonden aan een bewoner van de Herberg.

Aan de gracht werden de visstekjes ingenomen en de competitie kon beginnen. Met grote regelmaat werd er een visje uit het water omhoog gehaald. Het samen iets doen zorgde voor ontspanning bij de daklozen en de medewerkers. Onder het vissen werd er met elkaar gesproken, gelachen en genoten. Een originele manier om elkaar te ontmoeten. Gezamenlijk werd er afgesloten met een drankje.

Zowel de medewerkers van de GGD als de bewoners van de Herberg gaven aan dat dit voor herhaling vatbaar is. Stichting Present sluit af met een oproep: ‘Wij willen iedereen uitnodigen om eens na te denken om zo een teamdag in te vullen’. Als je dit wil met je team dan kun je je melden bij de stichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button