Berkum ontvangt opgeveerd De Dijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen ASV De Dijk en de Zwolse ploeg moet dan een passend vervolg geven aan het uitstekende spel van afgelopen zaterdag. Berkum heeft tegen De Dijk bovendien wat goed te maken, want in de uitwedstrijd bij de Amsterdammers werden de punten eerder uiterst schlemielig ingeleverd.

“Bij De Dijk hebben we dure punten verloren. We zijn absoluut op revanche uit en dat werkt extra motiverend,” verwacht Berkum-verdediger Dennis Horstman. “De Dijk doet het de laatste weken goed, maar het is des te mooier om die opmars te stoppen en onze eigen supporters nu ook thuis wat te laten zien.”

Herstel

De Dijk had het lang moeilijk in de Hoofdklasse B, maar is de laatste tijd bezig met een opmerkelijk herstel: de ploeg van coach Kees Oostermeijer won de laatste drie duels op rij. Net vóór de winterstop werd directe concurrent Purmersteijn met 4-0 verslagen en na de competitiehervatting won De Dijk met 0-1 bij SDC Putten.

Vorige week werd daar een knappe 2-1 winst aan vastgeknoopt tegen HZVV, dat de voorgaande zes duels had gewonnen! In die wedstrijd kwam De Dijk al snel op 1-0 door Leon Schipper en HZVV kon daar weinig tegenover stellen. Kort na rust maakte Hussam Doowah er 2-0 van en toen de thuisploeg na ruim een uur ook nog een penalty kregen leek het doek te vallen. Feyo Glim zag zijn strafschop echter gekeerd en de bezoekers kwamen in de slotfase zelfs nog op 2-1. Dat was te laat om De Dijk nog in de problemen te brengen en zo waren de kostbare punten opnieuw binnen.

Ook Berkum ging in oktober met 2-1 de mist in bij De Dijk en dat betekende toen de eerste overwinning voor de Amsterdammers. Doowah zorgde toen voor 1-0 maar Jonathan van Marle bracht Berkum nog vóór rust langszij. In het tweede bedrijf miste de Zwolse ploeg de nodige kansen en toen het bij een remise leek te blijven scoorde Mylan Polman in de állerlaatste minuut de voor Berkum ontgoochelende 2-1.

Overtuigende revanche

Na de winterstop ging de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-3 onderuit tegen koploper Eemdijk, maar vorige week zorgden de Zwollenaren voor een overtuigende revanche. Berkum legde Genemuiden met 0-3 over de knie en dat betekende de eerste thuisnederlaag voor de streekgenoot. Genemuiden liet in de eerste minuten een dot van een kans liggen, maar daarna kwamen de Zwollenaren beter in de wedstrijd en nog vóór rust werd het 0-2 door goals van de bij vlagen ongrijpbare Johnsen Bacuna. Toen collega-spits Chris van der Meulen er na ruim een uur 0-3 van maakte was de zaak beslist, ook omdat de Zwolse defensie goed bleef staan.

Berkum heeft als zevende op de ranglijst de subtop nu binnen handbereik en wil de sterke prestatie van afgelopen week een mooi vervolg geven. De Zwollenaren hebben hun thuispubliek dit seizoen bovendien nog niet echt verwend en hebben juist tegen De Dijk wat goed te maken. De bezoekers zijn echter nog maar twee punten verwijderd van de ‘veilige’ plaatsen en zullen hun huid dus duur verkopen.

De wedstrijd Berkum-De Dijk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Bart van Rijsbergen uit Maasland, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.