Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gezellig, gezond en voordelig uit eten in je eigen wijk

Zwolle – Bij de Keuken van Zuid ontmoet je iedere donderdag in de even weken nieuwe mensen in een gezellige, huiselijke sfeer onder het genot van een voordelig
3-gangen menu. Iedereen is welkom om aan te schuiven in Wijkcentrum De Pol, aan de Gelijkheid 1 in Zwolle. Het uitgangspunt is om wijkbewoners met een kleine beurs en/of wijkbewoners die teruggetrokken leven en graag contacten willen opdoen, te bereiken. De Keuken van Zuid is een project van wijkbewoners, Frion en RIBW.

Gezellig

Eten schept verbroedering en is een uitstekend middel om mensen samen te brengen. Iedere donderdag in de even week kunnen gasten aanschuiven tussen 17:30 en 18:30 uur. Er komen ook mensen eten die niet kunnen koken of daar geen zin in hebben. ‘Ik vind het er gewoon gezellig,’ zegt vaste eetgast Pieter. Erik komt ook al sinds de start, zes jaar geleden. ‘Het wijkgebouw is een leuke locatie. Je kun er makkelijk naar binnen lopen en andere mensen spreken. Ik vind het fijn om mensen te ontmoeten en gezelschap te hebben’.

Voordelig

Voor een vast bedrag van € 5,- kun je bij de Keuken van Zuid een voorgerecht, hoofdmaaltijd en nagerecht eten. ‘Voor 3-gangen is het een nette prijs’, meent Erik. Deze relatief ‘goedkope’ prijs maakt het mogelijk om gasten met een klein budget een verantwoorde en gezonde maaltijd aan te bieden. Gezinnen met kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen tot en met 8 jaar betalen € 3,- voor een kleinere portie.

De Keuken van Zuid heeft overigens een leuke actie met een gratis knipkaart. Heb je 10 knippen? Dan krijg je € 2,- korting bij je volgende bezoek.

Aanmelden

Wil je een keer komen eten? Laat het dan weten. Aanmelden kan via de opgavelijst die in het wijkcentrum ligt of door telefonisch contact op te nemen met Jannien Roons (06-12463434) en/of Paul Heitbrink (06-13892862). De flyer met het menu is verkrijgbaar bij het wijkcentrum.

Eet je vegetarisch? Of heb je een voedselallergie? Geef het door, dan houdt de kok er rekening mee. ‘Kom er bij! Het eten is goed en je kunt ook nieuwe gerechten uitproberen,’ zegt Pieter grijnzend. Erik vult hem enthousiast aan: ‘Ik zou er het liefste iedere week wel willen eten’.

Gastvrouw/-heer gezocht

De Keuken van Zuid is op zoek naar een nieuwe gastvrouw of -heer om de gasten te ontvangen en te helpen met het uitserveren van de maaltijden. Het is een uitdagende werk- en leeromgeving in de horeca met verschillende ontwikkelingsmogelijkheden. Deze mooie vacature is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jannien Roons (06-12463434) en/of Paul Heitbrink (06-13892862)..

Gerelateerde artikelen

Back to top button