EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gezamenlijk havenbedrijf Zwolle, Kampen en Meppel van start

Burgemeester Westmaas van Meppel en de wethouders De Heer en Meijering van achtereenvolgens Zwolle en Kampen hebben afgelopen zaterdag tijdens een feestelijke bijeenkomst het gezamenlijk havenbedrijf Port of Zwolle opgericht. Het nieuwe havenbedrijf gaat nu officieel
van start.

Port of Zwolle is het resultaat van een bijzondere grensoverschrijdende samenwerking tussen twee provincies en drie gemeenten en het regionaal bedrijfsleven. Door de krachten op het gebied van havenontwikkeling en logistiek te bundelen, wordt de economische groei, werkgelegenheid en gezamenlijke profilering en lobby van de regio Zwolle gestimuleerd.

Het nieuwe havenbedrijf gaat vanaf zaterdag verder als zelfstandige organisatie met een eigen directie. Jeroen van de Ende en Marco Swenne vormen gezamenlijk de directie van Port of Zwolle. Samen met het bedrijfsleven, andere havenbedrijven en de betrokken overheden is vandaag het nieuwe havenbedrijf feestelijk geopend. De huisstijl van Port of Zwolle is onthuld en ook de eigen website van het havenbedrijf is gelanceerd.

Het bedrijfsleven in de regio Zwolle heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Port of Zwolle. De gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel hebben dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en expertise die aanwezig is bij bedrijven in de regio om op een effectieve wijze de krachten te bundelen op havengebied.

Gerelateerde artikelen

Back to top button