Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Gewoon bijzonder en bijzonder gewoon

Kom naar de expositie NOOIT MEER UITGESLOTEN bij Buitensporig Zwolle

Zwolle – Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt nog met regelmatig voor dat zij toch worden uitgesloten. Acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap is nog steeds geen vanzelfsprekendheid en al helemaal niet in zorginstellingen waar ouderen wonen.

Nooit Meer Uitgesloten

Daarom exposeert @WijZ Welzijn met Nooit Meer Uitgesloten – een weergave van tien LHBTIQ+ personen die woonachtig zijn in Zwolle of regio. Zij worden afgebeeld op banners en de levensverhalen van deze personen zijn opgeschreven en gebundeld in een boekje. Deze vormen samen de basis voor de expositie. Het doel? Een inkijkje geven in dat iedereen bijzonder kan en mag zijn – ook als je ouder wordt.

Buitensporig Zwolle + Trainbow

Op vrijdag 10 januari om 16.00 uur organiseert @Wijz de expositie Nooit Meer Uitgesloten bij @Buitensporig Zwolle. Samen met ​Trainbow​, het netwerk van NS collega’s die samen willen werken aan een prettige werkplek voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, intersekse en queer collega’s, wordt de expositie bij Buitensporig Zwolle geopend. Dat wordt gedaan door Marco Altena, voorzitter van Trainbow, @Wijz en @COC Zwolle. Bij de opening staat er natuurlijk een lekker hapje en drankje klaar en draait onze buitensporige dj Donny Thé de fijnste nummers.

Gewoon bijzonder

Gewoon bijzonder en bijzonder gewoon – deze expositie wil je zien. Kun je 10 januari niet? De expositie duurt tot en met 31 januari 2020. Daarbij worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd en gaan we met voorbijgangers in gesprek.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button