112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gewonde bij brand in kliniek Dimence

Zwolle – De brandweer is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een brand in een kamer van Dimence aan de Grasdorpstraat in de wijk Assendorp. Een patiënt is vanaf de eerste verdieping naar beneden gesprongen en gewond geraakt.

Iets na vier uur brak er brand uit in een kamer op de eerste verdieping van de kliniek. Het personeel van Dimence kon de brand zelf blussen. De brandweer is nog langere tijd bezig geweest om de rook uit het gebouw te verdrijven. Het slachtoffer is door de ambulancedienst overgebracht naar het Isala Ziekenhuis met onbekend letsel.

Op de locatie aan de Grasdorpstraat biedt Dimence hulp aan volwassenen, jongeren met verslavingspsychiatrie en ouderen met psychische problemen. In de kliniek worden mensen tijdelijk opgenomen, bijvoorbeeld voor een detox-periode.

“Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen”, zegt woordvoerder Janny Nijsingh van Veiligheidsregio IJsselland. “De brandweer en de politie hebben de zaak in onderzoek. Beide van uit hun eigen invalshoek.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button