BluesworldRadioVoorpagina

Geweldige opening Bluesworld Cafe-seizoen

Ray Stepien Trio blaast toeschouwers omver

Zwolle – Dat Ray Stepien een geweldig talent is, wisten we al. Maar zelfs de ‘hardcore’ Bluesfans blies hij dinsdagavond omver in Hedon. Die fans kwamen af op de opening van een nieuw seizoen Bluesworld Café. Dat is dus na een succesvolle periode bij Grand Café Milligers verhuisd naar de kleine zaal van Hedon in Zwolle. Die barstte dinsdag bijna uit zijn voegen. Dat was natuurlijk mede te danken aan het Ray Stepien Trio, niet voor niets finalist van de Dutch Blues Challenge.

Bluesworld Cafe
Iedere 1ste dinsdag van de maand 20 – 22 uur.
Live in ‘Hedon én op Radio Focus

De verhuizing naar Hedon lijkt nu dus al een succes. Toevallige voorbijgangers – én bezoekers van de grote zaal – viel het al op: “Hé Bluesworld speelt nu hier..” en “Zo dat klinkt lekker…” waren slechts een paar van de opmerkingen. Echt genoten werd er binnen door de bijna 100 bezoekers. Covers van Elvis, van Jimmy Hendrix , van andere grootheden uit de brede bluesscene én eigen nummers wisselden elkaar in hoog tempo af. En het ene nummer klonk nog beter als het het andere. Ray is in staat om zowel de keiharde als de wat softere blues precies die sound mee te geven die de blues zo mooi maakt.

Formule blijft ook in Hedon hetzelfde

Ruim anderhalf uur genoten de bezoekers dan ook zichtbaar. Het mooie daarbij is dat de formule van Bluesworld Café niet is veranderd, Tonio Aa: “Ook in Hedon doen we eigenlijk hetzelfde als altijd. We contracteren hele goede bluesbands of artiesten. Er is een bar én de toegang is gratis.” De optredens worden voorafgegaan door een kort interview waarin de bezoekers en luisteraars de band wat beter leren kennen. Maar zéker in de Bluesworld Café uitzendingen ligt de nadruk op een prachtig stukje muziek. Die formule bewijst zich al 10 jaar en heeft met de verhuizing naar Poptempel Hedon alleen nog maar aan kracht gewonnen.

Méer Bluesworld

Binnenkort komen de makers van Bluesworld – Tonio Aa en Cor Bartelink – ook weer met uitzendingen vanuit de studio van RTV Focus. Die uitzendingen staan straks meer in het teken van de achtergrond van een bepaalde bluestroming, een bluesfestival of één specifieke band.  Blijf Bluesworld – iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur – op Radio Focus dan ook volgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button