112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geweldadige beroving in Park de Wezenlanden

Heeft u iets gezien?

Zwolle – Zaterdagavond rond 23:00 uur zijn drie mannen met geweld beroofd van hun tassen in Park de Wezenlanden. Twee van de mannen werden met een mes bedreigd terwijl de derde man tegen zijn hoofd en lichaam is geschopt.

De drie mannen zaten op een bankje in het stadspark toen er zes mannen bij hen kwamen staan. Plotseling pakte één van het zestal mannen de tas die naast het bankje stond en rende er mee weg. Drie anderen uit de groep volgden hem.

Eén van de mannen op het bankje liet zich echter niet zomaar van zijn spullen beroven en rende achter de dief aan om de tas terug te halen. Hij haalde de mannen in werkte de man die de tas had gestolen, naar de grond. Terwijl hij met de man op de grond lag en de tas wilde pakken, werd hij door de drie andere mannen tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. Om zichzelf te beschermen, moest hij zijn belager loslaten. De vier overvallers zijn er toen direct vandoor gegaan.

Terwijl hun vriend de tas probeerde terug te krijgen, werden de twee mannen die nog op het bankje zaten, met een mes bedreigd. Van de groep van zes mannen waren er nog twee bij het bankje achtergebleven. Zij wilden ook de tas van één van de mannen op het bankje hebben. Onder dreiging van het mes is de tas vervolgens meegenomen.

De politie is zaterdagavond direct een onderzoek gestart. De man die de tas heeft gepakt is tussen de 18 en 22 jaar oud, 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een donkere huidskleur en zwart haar.

Eén van de zes mannen reed op een witte of crèmekleurige Mio snorscooter, de overige vijf waren lopend.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige beroving . Wie gisteravond tussen 22.30 en vannacht 03.00 uur iets opvallends gezien of gehoord heeft in de buurt van Park de Wezenlanden kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter.

Plaats op kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button