112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gewaarschuwde scooterbestuurder mag rijbewijs inleveren

Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag, zag de politie in de Voorstraat een jongen lopen met een glas bier in zijn hand. Ze spraken hem erop aan dat hij terug moest naar de kroeg met zijn glas. Dit deed hij in eerste instantie maar liep vervolgens naar een scooter met de sleutel in zijn handen. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en daarop besloot de politie hem te controleren en te waarschuwen dat hij niet ging rijden.

De jongen had zijn snorfiets namelijk voor het politie voertuig staan. De jongen is wederom gewaarschuwd dat als hij rijdend gezien werd dit vermoedelijk ten koste zou gaan van zijn rijbewijs. De jongens gaf aan dit te begrijpen en zou gaan lopen.

Even later zagen de agenten een andere jongen de scooter verplaatsen en de eigenaar liep mee. Omdat het niet vertrouwd werd, reed de politie naar de woning van de jongen. Daar zagen ze korte tijd later een snorfiets aan komen rijden met de gewaarschuwde jongen als bestuurder..

Hij werd onderworpen aan een blaasproef en mocht vervolgens instappen voor een ritje naar het politiebureau. Aldaar blies de jongen een resultaat van 700 UG/L, wat resulteerde in een invordering rijbewijs. Naast een ontzegging moet de bestuurder binnenkort voorkomen bij de rechter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button