112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gevel flat valt naar beneden bij Theodorakapel

Zwolle – Van een appartementencomplex aan de Harm Smeengekade in Zwolle is een flink deel van de gevel naar beneden gevallen als gevolg van de harde wind. De stenen zijn op het naastgelegen terrein van de Theodorakapel terecht gekomen.

Foto © Hugo Janssen

De bewoners van de flat hoorden ineens een flinke klap. Na een snelle inspectie bleek dat een deel van de gevel had losgelaten. De bakstenen waren naar beneden gevallen en op de fietsenstalling van de flat en de grond terecht gekomen. Enkele fietsen zijn door de vallende stenen flink beschadigd.

De omgeving is door de brandweer met rood-wit lint afgezet om te voorkomen dat mensen door vallende stenen getroffen kunnen worden.  Na inspectie bleek overigens dat de overige stenen vooralsnog goed vastzaten. Toch willen de hulpdiensten geen risico nemen met deze harde wind. Tot en met maandag is er in ieder geval bewaking aanwezig in het afgezette gebied om ongelukken te voorkomen.

Foto © Hugo Janssen

Vanwege het gevaar zijn de bewoners van vijf woningen, aan het hofje naast de flat, verzocht om de woning te verlaten of om in ieder geval tot maandag in de woning te blijven. De gemeente had voor de bewoners opvang geregeld, maar hier is geen gebruik van gemaakt.

Maandagochtend volgt een grondig onderzoek naar de oorzaak van het loslaten van de gevelbekleding. De gevelmuur bestaat uit losse onderdelen met lateien ertussen. Harde wind tussen de flats heeft mogelijk een aanzuigende werking op de stenen gehad waardoor ze los raakten.

Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen
Foto © Hugo Janssen

Foto’s onder: © RTV Focus Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button