112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Getuigenoproep woninginbraken Berkum; geforceerde sleutelkastjes

Zwolle – Twee (nog) onbekende mannen hebben in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli ingebroken bij twee woningen aan de Hemsterhuislaan. Ze kwamen binnen door sleutelkastjes te forceren en die sleutels te gebruiken. In één van de woningen werden de inbrekers betrapt door de 83-jarige bewoner. Hij is ontzettend geschrokken maar gelukkig ongedeerd gebleven. De daders zijn er vandoor gegaan met spullen.

Rond 2.45 uur kwam een melding binnen van inbraak. Ter plaatse bleek dat er een aantal sleutelkastjes waren geforceerd. De daders waren met de sleutels bij twee woningen naar binnen gegaan. In beide woningen waren de bewoners aanwezig. Eén van hen werd wakker en betrapte de mannen. Nadat zij spullen hadden gepakt gingen ze er vandoor. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Getuigenoproep

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Er is een signalement van de twee verdachten bekend. De ene man is waarschijnlijk ongeveer 30 jaar oud, is 1.80 meter lang en droeg donkere kleding. De tweede man is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en hij droeg een bril en donkere kleding. Hebt u rond 2.45 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Hemsterhuislaan? Bel de politie via 0900-8844.

Extra aandacht voor sleutelkastjes

Helaas komt het vaker voor dat sleutelkastjes worden geforceerd. Daarom adviseert de politie om alleen goed beveiligde sleutelkastjes met een keurmerk te plaatsen. Hebt u een sleutelkastje in uw pand of complex? Let er dan goed op. Hang het sleutelkastje uit het zicht en heb extra aandacht voor verdachte situaties.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button