112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Getuigen geven kentekens door, vermoedelijke inbrekers opgepakt

Lathum/Zwolle – Dankzij alerte getuigen heeft de politie gisteren drie verdachten aan kunnen houden na twee inbraken in huizen in Lathum en Zwolle. In beide gevallen konden agenten de verdachten achterhalen dankzij de kentekens die getuigen doorgaven. Vaak roept de politie op om bij verdachte situaties 112 te bellen, hier blijkt dat dit heel goed werkt.

’s Middags belde een getuige uit Lathum, die thuis een inbreker betrapte. De getuige rende de inbreker achterna en zag de man wegrijden in een auto. Deze getuige belde meteen 112 en gaf het kenteken van de auto door. Op het Operationeel Centrum (meldkamer) van de politie werd het kenteken meteen nagetrokken. Agenten gingen daarop naar het huis van de eigenaar van de auto. Dit bleek een 24-jarige man uit Arnhem. In zijn auto werden spullen gevonden die bij de inbraak waren meegenomen. Daarop is de man aangehouden als verdachte van de inbraak.

In de avond zag iemand hoe twee mensen door de Heemskerckstraat in Zwolle renden en wegrijden. De getuige vertrouwde het niet en belde meteen de politie om het kenteken door te geven. Op het Operationeel Centrum kon de informatie gelinkt worden aan een inbraak in de buurt. Er werd meteen aan agenten in de regio gevraagd om uit te kijken naar de auto. In Amersfoort werd de auto van de weg gehaald. In de auto bleken spullen te liggen die van de inbraak afkomstig waren. De 32-jarige man en 36-jarige vrouw uit Schiedam die in de auto zaten, zijn aangehouden als verdachte. Ze worden verder gehoord over hun rol bij de inbraak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button