112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gestolen fiets ontdekt in tweedehandszaak

Zwolle – De politie Oost-Nederland heeft deze week twee verdachten kunnen betrappen op de verkoop van gestolen spullen dankzij stopheling.nl en het feit dat de politie regelmatig opkopersregisters controleert. Iedereen die gestolen spullen koopt, ook als je dat niet in de gaten hebt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit: heling!

In Zwolle liepen een 29-jarige man en 32-jarige vrouw tegen de lamp door een toevallige samenloop van omstandigheden én door stopheling.nl. Een vrouw wiens fiets op 31 augustus was gestolen, stuitte begin september bij een tweedehandszaak in Zwolle op haar eigen fiets.

De fiets bleek over gespoten, maar was voor de vrouw nog wel herkenbaar. Toevallig waren de man en de vrouw die de fiets net verkocht hadden aan de eigenaar nog in de zaak aanwezig. Die ontkenden, waarna de vrouw besloot te vertrekken en thuis de politie te bellen. Ondertussen besloot de eigenaar van de tweedehands zaak een tweede fiets die het stel te koop aanbood eerst te controleren via stopheling.nl. Deze bleek gestolen, waardoor de koop niet door ging.

De man en de vrouw zijn maandag aangehouden en verhoord door de politie. Zij krijgen een dagvaarding. De Zwolse heeft haar fiets terug.

Gerelateerde artikelen

Back to top button