112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gestolen amfibievoertuig mogelijk gespot in Zwolle

Zwolle – Uit een schuur in het Gelderse dorp Wapenveld, niet ver van Zwolle, werd tussen zondagavond 21 en maandagochtend 22 april een heel herkenbaar voertuig gestolen.

Het gaat om een legergroen amfibievoertuig, type 750 HDi van het Canadese merk Argo. Op de dag van de diefstal is de achtwieler mogelijk door twee getuigen gezien, in Zwolle en in Hattem.

Witte bestelbus

De Argo reed op die momenten niet, maar stond op een aanhanger die werd getrokken door een witte bestelbus. Die bus, die op de Groteweg in Wapenveld gefilmd blijkt te zijn, is waarschijnlijk een Ford Transit uit het bouwjaar 2005 of ouder.

Het amfibievoertuig heeft een waarde van rond de 25.000 euro. Op 21 april, Eerste Paasdag, stond hij in Wapenveld gestald in een schuur aan de Werverdijk. De volgende ochtend, op maandag 22 april, constateerde de eigenaar dat zijn schuur was opengebroken en het voertuig was meegenomen.

Zoals personenauto’s een chassisnummer hebben, heeft deze gestolen Argo 750 HDi het ‘vehicle identification number’ 2DGHS0BT9ANP30031. Het voertuig is zo’n drie meter lang en anderhalve meter breed, is legergroen met zwart en heeft acht wielen met forse banden.

Het is goed mogelijk dat de Argo ergens te koop is aangeboden; geef het door als u daar iets over weet. Ook als u informatie heeft over waar het voertuig kan zijn of wie achter de diefstal zit, laat het de politie weten.

Bron
Opsporing Verzocht AvroTros

Gerelateerde artikelen

Back to top button