Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geslaagde dierendagactiviteiten DierenTeam Zwolle

Zwolle – Het DierenTeam Zwolle kijkt terug op goed bezochte Dierendagactiviteiten afgelopen zaterdag in Zwolle. Op één van de locaties, Park de Stadshoeve, heeft wethouder William Dogger de eerste diereninformatieborden onthuld.

In verband met Wereld Dierendag op 4 oktober had het DierenTeam Zwolle zaterdag 2 oktober jongstleden op drie locaties in de stad Dierendagactiviteiten georganiseerd.

s’ Morgens konden de bezoekers terecht in Park de Stadshoeve en bij buurtweide Dieze-Oost waar diverse activiteiten waren georganiseerd voor kinderen. ’s Middags waren de bezoekers ook nog welkom op de Kinderboerderij in Park Wezenlanden.

Het DierenTeam kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag, waarbij op alle drie de locaties kinderen en hun ouders en grootouders met veel plezier deel hebben genomen aan de buitenactiviteiten.

 

Informatieborden

Tijdens deze Dierendagactiviteiten heeft wethouder William Dogger in Park de Stadshoeve de eerste door het DierenTeam Zwolle ontwikkelde diereninformatieborden onthuld. Deze borden geven de bezoekers beknopte informatie over de daar aanwezige dieren. Via een QR-code, die op ieder bord staat, bestaat de mogelijkheid om aanvullende informatie te lezen op de (digitale) informatiepagina van SamenDieren  op www.samenzwolle.nl/informatie-dieren. Deze pagina is door het DierenTeam Zwolle ontwikkeld in nauwe samenwerking met het platform SamenZwolle. Zaterdag waren de eerste Diereninformatieborden voor de bezoekers al te bekijken op de drie locaties waar de Dierendagactiviteiten plaats vonden en dit leidde tot veel enthousiaste reacties van de aanwezigen. Komende weken zullen alle wijkboerderijen en de buurtweides in Zwolle ook voorzien worden van deze informatie borden.

Het DierenTeam Zwolle is een samenwerking tussen 16 dierenwelzijnsorganisaties en de gemeente. Ze vullen elkaar aan en helpen elkaar, allemaal voor het geluk en de gezondheid van de dieren en het dierenwelzijn in de gemeente Zwolle. Dat is uniek in Nederland.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button