Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geslaagd optreden Raakvlak Academie in Kringloopwinkel

Door: Marijn Joop / video © Marijn Joop

Zwolle – Op zaterdagochtend was er een boekenmarkt bij de kringloopwinkel aan de Nieuwe Veerallee. Daarbij was ook een podium gebouwd waar de thuisband van de Raakvlak Academie (RAAK!) een aantal nummers speelde. De Raakvlak Academie is een plek waar mensen die graag muziek willen maken maar die dat op eigen kracht niet lukt. Zangeres Annemiek van Bussel is een van de initiatiefnemers van de Raakvlak Academie. “Wij begeleiden muzikale mensen die een achterstand hebben, of die kwetsbaar zijn. Mensen die in ieder geval een extra steuntje in de rug nodig hebben om op een podium te gaan staan en om samen muziek te maken.”

De Raakvlak Academie is nu anderhalf jaar volop bezig, vertelt van Bussel. “Inmiddels staat er dus een heel goede thuisband waarin ook nieuwe mensen kunnen instromen en kunnen oefenen, en uiteindelijk ook kunnen gaan optreden. Daarnaast begeleiden we ook wel mensen individueel. De studenten krijgen individueel een muziekprofessional als coach en die helpt ze hun doel te verwezenlijken.”

Miriam Wertwijn is een van de bandleden van RAAK! en zij was achteraf te spreken over het optreden “Het enige lastige was het kleine podium, dus we moesten een beetje beperkt swingen. Maar we zijn wel erg tevreden!” Ook het publiek was enthousiast. In september treedt RAAK! op in de Enk in Assendorp, en in november staat de band in Odeon.

Foto’s © Marijn Joop

Gerelateerde artikelen

Back to top button