HanzelandNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gerrits Tuin open voor levensgenieters en creatief talent

Zwolle – Op vrijdagmiddag werd de officiële opening van Gerrits Tuin gevierd met een festival. De tuin aan de Willemsvaart is een kado aan de stad dat VanWonen een jaar geleden ter ere van haar 1-jarig bestaan gaf.

Afgelopen jaar zijn er veel partijen aangehaakt bij dit geschenk van de vastgoedontwikkelaar. Uiteindelijk is hierdoor Gerrits Tuin ontstaan. De naam is een knipoog naar het verleden, omdat het gebied in de achtertuin ligt van het enige kantoor dat Gerrit Rietveld ooit ontworpen heeft. Onlangs plantte Ed Anker, wethouder Spoorzone, het eerste plantje in Gerrits Tuin.

“Gerrits Tuin is het podium voor creatief Zwols talent. De broeikas voor innovatievelingen. De kweekvijver voor circulaire ontdekkers. De plek voor levensgenieters die graag de bloemetjes buitenzetten of plukken. En voor alle anderen die er geen gras over willen laten groeien. Hier komen ideeën tot bloei en doe je nieuwe energie op,” zegt VanWonen directeur Alfred Boks. “De tuin is echt voor en door Zwollenaren. Beleef het en doe mee in Gerrits Tuin. De voedingsbodem voor de toekomst.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button