Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRadioTweede Kamer Verkiezingen 2021Zwolle Kiest

Gerdien Rots (CU): Politiek bedrijven vanuit je geloof

Zwolle – De normen en waarden waarnaar ze zelf leeft, neemt Gerdien Rots ook mee de politiek in. De fractieleider van de Christen Unie doet dat al dertien jaar in Zwolle en staat nu ook op plaats zestien van de landelijke lijst. Bij de CU niet echt een verkiesbare plaats, maar dat is dan ook niet de intentie. Met haar plaats op de lijst onderstreept Rots het belang van de regio’s.

Rots was te gast in Studio Stadkamer op Radio Focus. In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen praten we met een aantal Zwolse en/of regionale kandidaten. Geen debatten dus, maar echte gesprekken. Steeds in twee blokken. Eerst gaat het vooral over de kandidaat zelf en de rol in Zwolle. In het tweede blok wordt het wat politieker. Waarom moeten we op de kandidaat en/of de partij stemmen. Waar maakt – in dit geval de CU – het onderscheid.

In het eerste blok ging het onder andere over welke rol het geloof speelt in het leven van de Zwolse politica. En hoe ze die waarden mee neemt in de politiek. Het hele interview is hierboven terug te luisteren.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button