Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRadioTweede Kamer Verkiezingen 2021Zwolle Kiest

Gerdien Rots (CU): Politiek bedrijven vanuit je geloof

Zwolle – De normen en waarden waarnaar ze zelf leeft, neemt Gerdien Rots ook mee de politiek in. De fractieleider van de Christen Unie doet dat al dertien jaar in Zwolle en staat nu ook op plaats zestien van de landelijke lijst. Bij de CU niet echt een verkiesbare plaats, maar dat is dan ook niet de intentie. Met haar plaats op de lijst onderstreept Rots het belang van de regio’s.

Rots was te gast in Studio Stadkamer op Radio Focus. In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen praten we met een aantal Zwolse en/of regionale kandidaten. Geen debatten dus, maar echte gesprekken. Steeds in twee blokken. Eerst gaat het vooral over de kandidaat zelf en de rol in Zwolle. In het tweede blok wordt het wat politieker. Waarom moeten we op de kandidaat en/of de partij stemmen. Waar maakt – in dit geval de CU – het onderscheid.

In het eerste blok ging het onder andere over welke rol het geloof speelt in het leven van de Zwolse politica. En hoe ze die waarden mee neemt in de politiek. Het hele interview is hierboven terug te luisteren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button