KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraadsvergaderingen over dyslexie, zorgverzekering en cultureel/toeristisch perspectief

Zwolle – Maandagavond 7 juni is er weer een gemeenteraadsvergadering. Het gaat om een informatieronde die digitaal is, en een debatronde die fysiek in de raadzaal is.

De debatronde gaat enerzijds om de samenwerking met onderwijs rondom dyslexie en anderzijds om de nieuwe zorgkostenregeling. Wat betreft dyslexie vraagt men de raad om een keuze te maken voor een scenario om de hulp te organiseren. De zorgkostenregling moet toekomstbestendig worden, en op maat. Het is het geval dat aanbieders voor de collectieve zorgverzekering zich terug trekken en er moet een alternatief komen.

De informatieronde gaat over het cultureel perspectief en het toeristisch perspectief. De gemeente wil de culturele infrastructuur en het cultuuraanbod versterken tot en  met 2040. Verder wil zij een aantrekkelijke stad worden, beter op de kaart komen, nieuwe doelgroepen aanboren en de marketing en communicatie opschroeven.

Openbaar

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op maandagavonden vanaf 19.30 uur via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook later te bekijken. Tevens zijn hier de agenda en de stukken in te zien. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button