Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeenteraad Zwolle: Debat over Lelystad Airport

Zwolle – Op maandag 12 november praat de gemeenteraad over de gezamenlijke zienswijze die wordt ingediend over het Luchthavenbesluit.

Vliegroutes- en hoogtes en milieu-effecten

Er is een stappenkalender gemaakt voor het besluitvormingsproces over Lelystad Airport. Een belangrijke stap daarin is het Luchthavenbesluit, waarin de minister o.a. de vliegroutes en –hoogtes vaststelt en de milieu-effecten daarvan onderbouwt. Op dit moment is de verwachting dat het Luchthavenbesluit en de bijbehorende milieu-effectrapportage eind november ter inzage komen te liggen. Partijen kunnen dan een zienswijze indienen op dit besluit.

Gezamenlijke zienswijze

In de regio Zwolle is afgesproken om als gemeenten en provincie een gezamenlijke zienswijze in te dienen, zodat een eensgezind standpunt naar buiten gebracht kan worden. De bouwstenen voor deze zienswijze zijn inmiddels besproken met de gemeenten en provincie en een aantal bewonersgroepen.

De Zwolse gemeenteraad kan maandag 12 november opmerkingen en aanvullingen op deze bouwstenen geven. De inbreng van de raad wordt samen met die van de bewonersgroepen waar mogelijk meegenomen in een definitieve zienswijze die zal worden ingediend bij de minister.

Volg het debat

Benieuwd naar de afloop? U bent van harte welkom in de Raadzaal van het stadhuis of volg de vergadering live internet. Bekijk de uitgebreide agenda en stukken.

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button