Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeenteraad voert maandag 3 oktober een gesprek over de opvang van vluchtelingen en statushouders

Zwolle – Maandag 3 oktober behandelt de gemeenteraad drie onderwerpen. Vanaf 19.30 uur is er in de TaK-zaal een rondetafelgesprek over het onderwerp ‘samenhangende aanpak vluchtelingenopvang’. Vervolgens is er een themadebat Klimaat & Energie. In de Raadzaal debatteert de raad vanaf 19.30 uur over de Verstedelijkingsstrategie van de Regio Zwolle. Inspreken over een onderwerp van één van de twee debatten kan bij de start van de vergadering vanuit de Raadzaal of de TaK-zaal.

Samenhangende aanpak vluchtelingenopvang

Er zijn veel ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen en statushouders. De gemeenteraad wil meer weten over de opgave(n), mogelijkheden en benodigdheden voor een samenhangende en duurzame aanpak van vluchtelingenopvang. Met verschillende organisaties wordt gesproken over thema’s als welzijn en zorg, integratie en inburgering, onderwijs en veiligheid.

Foto © RTV Focus

Themadebat Klimaat & Energie

Voor een themadebat worden verschillende informatienota’s binnen hetzelfde thema op de agenda geplaatst. Een themadebat staat in het teken van standpuntverkondiging. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid voor het stellen van vragen aan het college en voor het aankondigen en bespreken van moties.

Foto © RTV Focus

Verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle

De Verstedelijkingsstrategie geeft richting aan de toekomstige stedelijke en klimaatopgaven van de Regio Zwolle. Ook maakt de strategie het mogelijk om afspraken te maken met het Rijk over de ontwikkeling van de regio. De raad gaat hierover in debat.

Invloed uitoefenen

De uitgebreide agenda’s en vergaderstukken voor maandag 3 oktober zijn te bekijken op www.zwolle.nl/gemeenteraad. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 3 oktober 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Over het onderwerp van het rondetafelgesprek (aanpak vluchtelingenopvang) kan tijdens de debatronde van dit onderwerp worden ingesproken, deze datum is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button