Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeenteraad stemt in met passerelle van 27,5 miljoen euro

Zwolle –  Een passerelle over het spoor, het is een omvangrijk project met een prijskaartje. De 127 meter lange brug moet de Spoorzone met het centrumgebied gaan verbinden. De gemeenteraad stemde gisteren in met het ontwerp en de kosten. De meeste partijen vinden de passerelle een aanwinst voor de stad. Alleen de SP was tegen, de partij vindt het project te duur. De loopbrug gaat ongeveer 27,5 miljoen euro kosten.

Wat is een passerelle?

De passerelle is met zijn tien meter breed, een stuk breder dan de meeste loopbruggen. Je kan het zien als een opgetilde straat, met veel groen, bankjes en zelfs bomen. Een brug die volgens de plannen meer moet zijn dan enkel een oversteek.

Het is tevens een plek met historie, want honderd jaar geleden lag er op deze plek ook al een passerelle die de twee gedeeltes met elkaar verbond. De brug krijgt bovendien liften en fietsrails bij de trappen. De perrons van de onderliggende sporen zullen niet gaan aansluiten op de passerelle, omdat NS en Prorail dat niet zien zitten.

Passerelle

Engelenpad

De passerelle moet niet alleen een letterlijke brug worden tussen de twee gebieden. Het is de bedoeling dat het een onderdeel wordt van het Engelenpad. Dit pad is de route die start bij de engel Michael in de binnenstad en eindigt bij het Engelse Werk. Alle partijen stemden in met de plannen van het Engelandpad, alleen het CDA wilde niet akkoord gaan, maar nam uiteindelijk toch de plannen aan.

Groen

Bijna alle partijen (behalve de SP) stemden in met de motie van GroenLinks om de plek naast het combigebouw van de NS, dat gesloopt gaat worden, in te richten met verticale groenbeplanting.

De bouw wordt waarschijnlijk gestart in 2023. In 2024 moet het gehele project voltooid zijn.

 

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button