Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boerenprotest-vlaggen rukken op in Zwolle

Zwolle – Wie regelmatig vanuit Zwolle naar de omliggende landelijke gemeenten rijdt ziet ze steeds meer: de Nederlandse vlaggen. Op de kop wel te verstaan als teken van boerenprotest tegen de stikstofplannen. Sinds een kleine week hangt er een hele serie aan de lantaarnpalen langs de N35 bij Wijthmen en ook verderop bij de kruising met Heino wapperen de vlaggen tussen de verkeerslichten. Sinds vandaag tref je ze ook aan op de Hollewandseweg in Zwolle-Zuid aan de kant van de maneges.

Dat de vlaggen op de kop hangen heeft een reden. Vroeger werd op een schip dat in nood was de vlag op de kop gehesen. Met de omgekeerde vlaggen willen de boeren dan ook een signaal afgeven dat hun boerdenbedrijven in nood zijn.

De meningen zijn er over verdeeld van een sympathiek vreedzaam protest tot een respectloze uiting. Rijkswaterstaat is er in ieder geval niet blij mee en gaat op de Rijkswegen de vlaggen verwijderen. Of dat ook op de wegen van de provincie Overijssel en van de gemeente Zwolle gaat gebeuren is op dit moment niet bekend.

Er hangt een hele serie vlaggen aan de lantaarnpalen langs de Hollewandseweg in Zwolle-Zuid
Wijthmen N35

Viaduct bij Wijthmen N35

N35 Heino
Heino N35

Gerelateerde artikelen

Back to top button