KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad neemt op maandag 28 november 2022 diverse besluiten

Zwolle – Maandag 28 november neemt de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in de Raadzaal diverse besluiten tijdens de besluitvormingsronde. Inspreken over een onderwerp kan deze avond bij de start van de vergadering.

Over de volgende onderwerpen neemt de gemeenteraad een besluit op maandag 28 november:

Benoeming burgerlid fractie D66

Iedere fractie mag maximaal vier burgerleden laten benoemen. Geerten van der Flier wordt voorgedragen voor benoeming tot burgerlid namens D66.

Begrotingswijziging 2022/1 GGD IJsselland

Financiële ontwikkelingen vragen om een aanpassing van de Programmabegroting 2022 van de GGD IJsselland. Het voorstel aan de raad is om geen zienswijze in te dienen over de voorgenomen begrotingswijziging.

Kwijtschelding gemeentelijke belasting

Sinds september 2022 is er een nieuwe landelijke regeling voor het kwijtschelden van gemeentelijke belastingen. Hiermee kunnen gemeenten de vermogensnorm verruimen. Inwoners met een gering inkomen mogen daardoor de beschikking hebben over meer vermogen. De raad wordt verzocht om bij kwijtschelding de ruime norm voor extra financiële middelen toe te passen.

Subsidieverordening Gecertificeerde Instellingen Regio IJsselland

Gecertificeerde Instellingen voeren jeugdbeschermingsmaatregelingen en jeugdreclassering uit. De uitvoerende organisaties in de jeugdhulpregio IJsselland worden sinds 2015 bekostigd door middel van een subsidie. Het voorstel aan de raad is om een nieuwe Subsidieverordening Gecertificeerde Instellingen Regio IJsselland vast te stellen.

Vaststellen aangepaste gemeenschappelijke regeling GBLT

De raad wordt voorgesteld het college van burgemeester en wethouders toestemming te geven om in te stemmen met de wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GBLT.

Invloed uitoefenen

Bekijk de uitgebreide agenda en stukken van de besluitvormingsronde van 28 november. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 28 november 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn. Iedereen is van harte welkom om de vergadering bij te wonen in de Raadzaal. De vergadering digitaal meekijken is ook mogelijk via de livestream.

Bron
Zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button