112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Snelkraak bij Apple winkel in Zwolle; mogelijk betrokken auto teruggevonden op A50

Zwolle – Afgelopen nacht hebben vijf mannen een inbraak gepleegd bij de Applewinkel Amac in de Diezerstraat in Zwolle. De daders hebben aanzienlijke schade veroorzaakt. Zo is het rolluik verbogen en zijn de ruiten stukgeslagen. Er zouden demo modellen uit de winkel zijn meegenomen.

Sven Strijbosch, woordvoerder Politie Oost-Nederland: “Rond 00.40 uur kregen we melding van een snelkraak aan de Diezerstraat in Zwolle. De toegangsdeuren van de winkel waren vernield en het rolluik geforceerd. Er was geen sprake van een ramkraak. Er zouden meerdere personen (vermoedelijk vijf) in donkere kleding en met capuchons op bij betrokken zijn geweest. ”

De politie heeft direct onderzoek ingesteld, maar vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel is er even voor 01.00 uur een voertuig op de vluchtstrook van de A50, ter hoogte van Wezep, aangetroffen. “Dat voertuig bleek eerder gestolen vanaf de Nieuwstraat in Zwolle, was mogelijk betrokken bij de inbraak en is in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij het voertuig werd niemand meer aangetroffen.” aldus Strijbosch.

De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben, om zich te melden. Ook beeldmateriaal kan van cruciaal belang zijn. Melden kan via 0900-8844 of via het online tipformulier op politie.nl. Het verdere onderzoek loopt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button