KabelkrantNieuws uit Zwolle

Gemeente Zwolle verkoopt luxueuze kavels in buurtschappen Wierde en Beemd

Zwolle – De gemeente Zwolle is gestart met de verkoop van 24 kavels in de buurtschappen Wierde en Beemd in Breezicht, Stadshagen. Wierde en Beemd zijn compacte, groene woonbuurten, geïnspireerd op oude dorpen, maar dan wel met een modern randje.

De buurt Breezicht ligt in de Zwolse wijk Stadshagen in een natuur- en waterrijke omgeving. Breezicht wordt tevens energieneutraal, maar ook waterrobuust (het zodanig vormgeven en inrichten van de openbare ruimte, dat de impact van ernstige regenval zo klein mogelijk blijft) en klimaatbestendig gebouwd. Alle woningen liggen verhoogd in het landschap.

De buurt bestaat uit zes buurtschappen: Duinzicht, Wetering, Wierde, Beemd, Reede en Kragge. De gemeente verkoopt de vrije kavels in meerdere fases. De kavels in de buurtschappen Wetering en Duinzicht zijn twee jaar geleden al verkocht. In deze buurtschappen is de bouw volop bezig en wonen inmiddels al heel wat mensen. Op dit moment heeft de gemeente de 24 kavels in de buurtschappen Wierde en Beemd in de verkoop. De komende jaren volgen nog 65 kavels in de buurtschappen Reede en Kragge. Natuurlijk is er in Breezicht niet alleen aanbod voor mensen die zelf een huis willen bouwen. Er komen ook huizen en appartementen voor kopers en huurders, in verschillende prijsklassen en voor alle leeftijden.

Dorps

De buurtschappen Wierde en Beemd zijn geïnspireerd op dorpen. Het metselwerk en de kappen van de woningen zijn volgens de gemeente een eigentijdse vertaling van de dorpse architectuur. Beide buurtschappen worden gebouwd rond een groene ‘brink’, een open, gemeenschappelijke groene ruimte.

Wat kost het?

De prijzen voor de kavels liggen tussen de € 157.360,50 (289 m2) en de € 350.295,00 (579 m2)

Inschrijven kan tot dinsdag 7 september, 16.00 uur.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button