EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente Zwolle, UWV en Regio Zwolle United (PEC) gaan samenwerken

Afstand tot arbeidsmarkt verkleinen mensen met arbeidsbeperking

Gemeente Zwolle (als vertegenwoordiger van alle gemeenten in de regio), UWV IJssel-Vecht en Regio Zwolle United, de stichting die met haar sociaal-economische activiteiten is verbonden aan PEC Zwolle, gaan de komende vier jaar actief samenwerken. Met als hoofddoel om de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking te verkleinen. Zo krijgen in eerste instantie 44 Wajongers de gelegenheid om zich werknemersvaardigheden eigen te maken in het IJsseldelta stadion of bij de partners van Regio Zwolle United. ,,Het is mooi dat we Wajongers in inspirerende omgevingen werkervaring op kunnen laten doen”, aldus Gert Jan Metz, regiomanager UWV IJssel-Vecht.

Participeren en investeren in het welzijn

De samenwerking met stichting Regio Zwolle United biedt UWV IJssel-Vecht en gemeente Zwolle toegang tot een regionaal en strategisch kansrijk banen- en bedrijvennetwerk. De partners in dit netwerk zijn organisaties die uit een gezamenlijk belang willen participeren en investeren in het welzijn in de regio. UWV IJssel-Vecht en gemeente Zwolle verbinden zich daarom aan Regio Zwolle United. ,,Het voorstel om een partnerschap aan te gaan werd door het ministerie met enthousiasme ontvangen. De samenwerking kan voor Wajongers als ideale springplank dienen richting de arbeidsmarkt”, vertelt Metz.

Stichting Regio Zwolle United, dat intensief samenwerkt met PEC Zwolle, heeft als missie om met betrokken partners het kloppend hart te zijn van de regio op sociaal-economisch en sportief gebied. Directeur Arjan Jansen: ,,Om onze doelstelling te behalen, en op deze manier bij te dragen aan het succes van PEC Zwolle, willen we maatschappelijk en economisch van meerwaarde zijn voor de samenleving. Het is erg mooi dat veel partijen, waaronder het UWV en de gemeente Zwolle, zich aansluiten bij onze filosofie en met onze partners de verbinding opzoeken. We staan aan het begin van een hopelijk zeer succesvolle samenwerking.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button