Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Gemeente Zwolle lanceert website om beter rond te komen

Inwoners die willen weten hoe zij geld kunnen besparen, kunnen nu zelf een gratis persoonlijk geldplan maken. Wie op www.zwolle.nl/geldplan een aantal eenvoudige vragen beantwoordt, krijgt inzicht in zijn eigen huishoudboekje en krijgt verschillende concrete bespaartips. De gemeente Zwolle stelt het instrument ter beschikking aan haar inwoners.

Het geldplan is handig voor wie zijn inkomsten en uitgaven beter in balans wil brengen én houden. Op de site krijgt de gebruiker verschillende bespaartips op gebied van huishoudelijke uitgaven, kleding, vervoer, huis, tuin of hobby’s. Energieaanbieders en (zorg)verzekeringen kunnen makkelijk met elkaar vergeleken worden. Daarnaast krijgt de gebruiker tips over hoe hij zijn inkomsten kan verhogen.

Voor alle huishoudens

Het nieuwe online middel is niet alleen bedoeld voor mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Omdat het instrument is gemaakt voor huishoudens in verschillende situaties, zijn de bespaartips ook voor mensen met een dikkere portemonnee interessant.

Onafhankelijk

Het geldplan is onderdeel van Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Financial Planning Standard Board, Nederland (FPSB). Startpunt Geldzaken is onafhankelijk. Gegevens die de gebruiker op de website invoert, worden strikt vertrouwelijk behandeld en niet aan derden beschikbaar gesteld.

Geldproblemen

De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat inwoners hun geldzaken zelf in evenwicht kunnen brengen. Het geldplan helpt daarbij. Wie toch financieel in de knel komt en de geldproblemen niet zelf of met hulp van het eigen netwerk kan oplossen, kan ondersteuning krijgen van de gemeente.

 

Maak je geldplan

Gerelateerde artikelen

Back to top button