EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeente Zwolle en vastgoedeigenaar content met komst Hudson’s Bay

Zwolle – De gemeente Zwolle en de eigenaar van het oude V&D pand CBRE Global Investors zijn zeer content met de keuze van Hudson’s Bay voor Zwolle.

Opgetogen en trots

Zwolle is opgetogen over en trots op de keuze van retailer Hudson’s Bay voor de Overijselse hoofdstad. Volgens het aansprekende internationale warenhuis is Zwolle een van de topwinkellocaties om de Nederlandse consument aan zich te binden. Burgemeester en wethouders zien in de keuze van de ambitieuze Hudson’s Bay Company (HBC) opnieuw een erkenning van de wijze waarop in Zwolle gewerkt wordt aan een aansprekende winkelervaring voor bezoekers van het historische stadshart.

Hudson’s Bay: De opening van de Hudson’s Bay winkel van 12.000 m2 zal het succes van Zwolle als winkelbestemming voor de provincie Overijssel verder versterken.

Hudson’s Bay zegt in een persbericht: ‘Zwolle is een historische stad in de provincie Overijssel. De beschikbaarheid van de winkelruimte in de dichtbevolkte stad is schaars. De komst van een groot aantal internationale retailers in Zwolle in de komende 18 maanden, zal de aantrekkelijkheid van de stad vergroten. De opening van de Hudson’s Bay winkel van 12.000 m2 zal het succes van Zwolle als winkelbestemming voor de provincie Overijssel verder versterken.

Verhuurder is verheugd

Rik Eertink van CBRE Global Investors: “De nieuwe warenhuisformule Hudson’s Bay is een unieke lange termijn oplossing voor onze toplocaties in de centra van Zwolle en Den Bosch. De komst van de Hudson’s Bay Company in de Nederlandse markt zal een positieve invloed hebben op het retaillandschap. Ik ben zeer verheugd om hen als huurder van onze gebouwen te verwelkomen en kijk uit naar de samenwerking om Hudson’s Bay succesvol te maken in Nederland.

Gezamenlijk

De inzet van alle betrokkenen is om zo snel als mogelijk de deuren te openen van Hudson’s Bay, op de A1-locatie waar tot begin dit jaar V&D gevestigd was. De afgelopen periode heeft de gemeente Zwolle al waar mogelijk meegedacht met HBC over de kansen die er voor retailers liggen in de Overijsselse hoofdstad.

Wethouder René de Heer, verantwoordelijk voor onder meer Economische Zaken in Zwolle: “Meedenken, kijken wat mogelijk is hoort bij de manier waarop we gastvrij Zwolle uitdragen. Niet alleen voor de vele bezoekers aan onze (binnen)stad maar vanzelfsprekend ook voor bedrijven en instellingen. Dat doen we al jaren. En het werkt, als je er als gemeente voor zorgt dat de partijen die er toe doen gezamenlijk ontwikkelingen in gang kunnen zetten.”

De Heer geeft aan dat Zwolle de afgelopen periode veel werk heeft gemaakt van een verstandige strategie om het centrum van Zwolle voor de lange termijn aantrekkelijk te houden voor bezoekers. “We hebben belangrijke, vaak ingewikkelde knopen doorgehakt om op verantwoorde wijze in onze historische binnenstad vitaal en daarmee aantrekkelijk te houden. Onze bibliotheek krijgt als Stadkamer een prachtige plek tussen station en stadshart, de Zara bouwt nu aan een flagshipstore in hartje stad en de nieuwbouw van Primark vordert ook. En ook de nieuwe Pathé-bioscoop heeft het hoogste punt bereikt. Hudson’s Bay Company geeft vandaag aan dat dat soort zaken de aantrekkelijkheid van de stad vergroten. Dat zijn we natuurlijk helemaal met ze eens.”

Meedenken

De wethouder geeft aan dat naast de aanstaande openingen van drie grote internationale retailers – Zara, Primark en Hudson’s Bay – in Zwolle ook volop meegedacht wordt met kleinere winkeliers. “Ook op dat gebied zetten we in op waardevolle formules. Zo geven we ruimte aan de zoektocht van ondernemers om de beleving van hun klanten te vergroten. Bijvoorbeeld door het mixen van formules. Daar zien we nu een aantal mooie initiatieven van in de stad.”

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button