Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente Zwolle brengt problemen rond openbare toiletten in kaart

Zwolle – Op korte termijn kan de gemeente Zwolle de beschikbaarheid van openbare en toegankelijke toiletten beter bekend maken. Dat meldt wethouder William Dogger. Volgens onderzoek is er op dit moment een dekking van 100% openbare toiletten voor de Hoge Nood App aan de noordkant van het centrum. Aan de zuidkant is dat 99,5%. De Hoge Nood App is een applicatie waarop buikpatiënten kunnen zien waar er openbare toiletten zijn.

Allemaal toiletten

Om een beeld te krijgen van de huidige situatie is onderscheid gemaakt in verschillende soorten toiletten en is onderzocht welke openbare (toegankelijke) toiletvoorzieningen er beschikbaar zijn in de binnenstad, winkelcentra, culturele voorzieningen, gemeentelijk vastgoed, winkels, horeca, parkeergarages, openbaar vervoer, parken, recreatiestranden en bij evenementen.

Probleemgebieden met betrekking tot wildplassen en/of -poepen zijn geïnventariseerd en ook klachten rondom
toiletten zijn onder de aandacht gebracht in deze inventarisatie.

De bekendheid van de openbare toiletten is niet groot en kan verbeterd worden. Daar is wel een budget van de gemeente voor nodig. Ook is er geld nodig voor het beheer en onderhoud van deze toiletten. Rond de zomer kan de informatie hierover naar de gemeenteraad kunnen komen.

Ook zouden meer horeca ondernemers hun toilet kunnen aanmelden voor de Hoge Nood App. De precariobelasting houdt volgens de wethouder geen verband met de toiletten. Dat betekent dat hij niet van zins is deze aan te passen hiervoor.

Gerelateerde artikelen

Back to top button