Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Becky Offringa in Schotland geïnaugureerd als Keeper of the Quaich

Zwolle – Maandag 4 april jongstleden is Becky Offringa-Lovett tijdens het Spring Banquet van The Keepers of the Quaich Society op Blair Castle in Pitlochry, Schotland, geïnaugureerd als Keeper of the Quaich.

Zij werd voorgedragen vanuit het Schotse Chapter door niemand minder dan de heren John Grant, eigenaar van Glenfarclas Distillery, en Charles MacLean MBE, Schotlands meest vooraanstaande whiskyschrijver en -kenner. Zij is de eerste Nederlands-Amerikaanse vrouw ter wereld die deze eer te beurt viel. In Nederland zijn er nu in totaal drie vrouwelijke keepers, in de VS veertien.

Becky, woonachtig in Zwolle en in Charleston, SC, vervult sinds 2005 een belangrijke rol als de vrouwelijke helft van The Whisky Couple (samen met haar man Hans) bij de totstandkoming van een groot aantal boeken. De”Unseen Valentino Zagatti Collection set of 5 books” is in recente jaren wellicht één van hun meest indrukwekkende publicaties geweest.

Becky heeft een zeer brede ervaring in de whiskyindustrie, zowel binnen als buiten Nederland. Ze is onder andere al jarenlang een gewaardeerd en gerespecteerd jurylid van de Scottish Whisky Awards en de World Whisky Awards.

Voor meer informatie over The Keepers of the Quaich:
www.keepersofthequaich.nl en www.keepersofthequaich.co.uk

Voor meer informatie over The Whisky Couple:
www.thewhiskycouple.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button