KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente werkt aan menselijke maat bij zorg

Zwolle – De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat de voorzieningen die zij aanbiedt toegankelijk en laagdrempelig zijn. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de Zwolse ChristenUnie door wethouder Dorrit de Jong.

Naar aanleiding van een alarmerend artikel in het NRC stelde deze fractie vragen aan het college  van burgemeester en wethouders. Om te zorgen dat hulpvragers en hun omgeving niet vermalen raken in het systeem, zorgt Zwolle ervoor dat een medewerker van het Sociaal Wijk Team in gesprek gaat met een inwoner en/of vertegenwoordiger. Wanneer een indicatie noodzakelijk is, verstrekt men deze waar nodig is voor een langere tijd om onzekerheid en administratieve lasten te beperken. Als samenwerking met wijkverpleging gewenst is, wordt hiermee samenwerking gezocht. Eventueel kan cliëntondersteuning worden ingezet.

Via een landelijk programma ‘Werk aan Uitvoering’ werkt de overheid op dit moment aan verbetering van dienstverlening met menselijke maat als leidraad. Uitwisseling van gegevens tussen diverse organisaties is nu nog moeilijk vanwege privacy, maar een wet daarvoor is in de maak. Dit wordt de wet Aanpak meervoudige problematiek sociaal domein (Wams).

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren